IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Aktiviteiten

De Bourgogne biedt een gevarieerd aanbod aan aktiviteiten, één week verblijf is dan ook niet genoeg! Onze gasten zeggen iedere keer weer dat de week is omgevlogen!

Direct vanuit het huis kunt u in de omgeving prachtige wandel- en fietstochten maken. Wanneer u de hoofdwegen verlaat en de kleinere paadjes neemt zult u de mooiste vergezichten, bossen en hele kleine dorpjes ontdekken. Er liggen in het huis ook de nodige route- en wandelkaarten, maar ook reisgidsen en historische boeken. Ook kunt u een dagje naar de meren en bossen in het natuurgebied de Morvan of gewoon een mooie route door het gebied rijden. U zult versteld staan van de rust en de uitgestrektheid.

Echt de moeite waard is een bezoek aan één van de historische kastelen die de Bourgogne rijk is waaronder het dichtbij gelegen Château de Sully en Château de la Rochepot.

Autun is een historische plaats op zo’n 15 kilometer van het huis. Hier kunt U terecht voor al uw dagelijks boodschappen etc. Iedere vrijdagochtend is er een leuke markt in het centrum van het stadje. Dominant in Autun is de imposante kathedraal St. Lazare. In het ernaast gelegen Musée Rolin herleeft de geschiedenis van Autun.

Daarnaast kunt u prima eten in restaurant Le Chalet Blue, Chateaubriand of Le Chapitre. Ook het bekende Beaune met zijn mooie winkels heeft veel charme en is absoluut een bezoek waard. Iedere zaterdagochtend is hier een sfeervolle markt waar vele heerlijke streekprodukten worden verkocht. Vanuit Beaune kunt u met de auto ook een mooie wijnroute rijden (Route des Grands Crus) of een gedeelte per fiets afleggen. Hiervoor is een speciaal fietspad aangelegd.